Ervaren piano restauratie, reparatie en revisie

In onze goed geoutilleerde werkplaats kunnen wij iedere piano restauratie uitvoeren. Of het nu om uw Steinway of Cherny instrument gaat, wij kunnen vaak alles repareren of reviseren.

 

 

De noodzaak van piano restauratie

Het mechaniek van uw piano ontregelt en slijt wanneer u uw piano of vleugel bespeeld. Weinig mensen hebben in de gaten dat de piano waarop men speelt langzaam verandert. Men went steeds aan het veranderende instrument. Vaak horen wij: "Deze piano restauratie hadden wij al veel eerder moeten laten uitvoeren!".
Dat klopt. Het is verstandig het mechaniek en klavier goed te onderhouden, zodat de techniek, klank en levensduur van uw instrument behouden blijft. Met de piano restauratie en revisie van ons atelier kunt u altijd met hetzelfde plezier uw piano blijven bespelen.

 

 

De kosten van piano restauratie

Tegenwoordig is zelfs de piano een wegwerpproduct geworden. Nieuwe piano's worden al te koop aangeboden voor rond de € 1.000,- en € 2.000,-. Veelal gaat het hier om instrumenten die in lage lonen landen zijn gefabriceerd.
Echter, deze goedkope instrumenten halen het niet bij een goed opgeknapte piano. Wij dagen u uit om bij ons te ervaren wat het betekent om op een goede tweedehands piano te musiceren. Piano restauratie en revisie zorgt voor een degelijk opgeknapt instrument dat vaak meer muziek in zich draagt dan nieuwe goedkope instrumenten.
U krijgt van ons altijd een eerlijke mening over de economische waarde van uw piano voordat wij een prijsopgave maken. Voor het maken van een offerte voor de piano restauratie moet het instrument bij u thuis worden onderzocht. Hiervoor worden kosten gerekend. Wanneer wij de piano reparatie of revisie uitvoeren worden deze kosten in mindering gebracht op de totale kosten van de piano restauratie.