Gastenboek

19 berichten, 2 pagina's 
22-08-2014
Geplaatst door: Hans Nagelkerke
Afstelling klavier van Yamaha N1 Grand

Het PTD afregelsysteem blijkt ook op het klavier van een elektronische piano als de Yamaha N1 Grand (met "vleugel - klavierwerk" een heilzame uitwerking te hebben! De onlangs behandelde piano speelt inmiddels heel soepel en gelijkmatig, waardoor het reeds goed functionerende instrument als geheel nog behoorlijk opgewaardeerd blijkt. Zeer aan te bevelen voor andere liefhebbers. Hans Nagelkerke

13-08-2014
Geplaatst door: Rob Catlender

Frans, bedankt voor het afregelen van mijn vleugel.
Hij speelt weer helemaal gelijkmatig en spreekt direct aan.
Dynamische verschillen zijn veel makkelijker te realiseren dan voorheen.
Complimenten!

Groet,
Rob Catlender

14-09-2013
Geplaatst door: Jan van der Weck
PTD

Wat een opvallende verbetering. De door Frans toegepaste PTD techniek heeft mijn vleugel een nieuwe dimensie gegeven. Mooiere klank (komt ook door het gelijktijdig intoneren) beter aanslag - vooral heel regelmatig en de dynamiek van het instrument is onvergelijkbaar met hoe het was voor de PTD. Een regelrechte aanrader voor wie nog twijfelt.

21-05-2012
Geplaatst door: Jan van Roosmalen
PTD

PTD blijkt een feest.
Alle problemen die ik al 32 jaar met mijn S&S B vleugel heb (moeilijke bespeelbaarheid, moeilijk ppp te spelen, zware en onregelmatige aanslag, lelijke klank in het fortissimo etc) zijn in een keer opgelost door PTD dat Frans Pietjouw onlangs geinstalleerd heeft.
De aanslag is veel lichter en extreem regelmatig geworden, de vleugel doet ineens precies wat ik wil, ppp spelen lukt ineens, moeilijke stukken spelen gaat veel gemakkelijker door betere repetitie en regelmatige aanslag, samenspelen gaat veel beter door betere balans), kortom het is een feest geworden om op die vleugel solo èn samen te spelen.
Ik voel mij de gelukkigste pianist ter wereld en dat geluk wens ik alle PTD-loze pianisten toe.
Door deze ervaring ben ik er van overtuigd dat veel pianisten gelukkiger gemaakt kunnen worden met PTD op hun vleugel.
Dank aan Frans Pietjouw, die bij deze warm aanbevolen wordt aan collega pianisten.

15-05-2012
Geplaatst door: W. Raad
PTD - Hermann Jacobi

Beste Frans,

Hartelijk dank voor het toepassen van PTD in mijn Hermann-Jacobi Vleugel. De speelaard is sterk verbeterd en nu helemaal naar wens en mooi in balans. Ook de klank is veel mooier en evenwichtiger geworden na het intoneren.

Ik kan iedereen die niet tevreden is over de speelaard van zijn vleugel een PTD-behandeling aanraden!

07-05-2012
Geplaatst door: Emile Koole
winkel

zaterdag 5 mei in de winkel geweest voor een piano. Goede voorlichting gehad en erg onder de indruk van de restauratie technieken die we gezien hebben. Een vakman aan het werk, daardoor vertrouwd kopen.

25-01-2012
Geplaatst door: Marlies
site

Dag Frans, heb je site gevonden, ziet er goed uit. Had al gehoord over je technieken van PTD.......
En de mensen hier hebben gelijk, je komt heel enthouiast over,
groet,
Marlies

15-11-2011
Geplaatst door: Jurgen Feskens
Nieuwe website

Hoi Frans,

Je nieuwe website ziet er goed uit! Leuk om te zien dat er nog wat elementen in zitten van de website die ik destijds voor je gemaakt heb.

Groeten, Jurgen

15-07-2011
Geplaatst door: roy spanjers
PTD

Mijn Grotrian Steinweg 173 cm kamervleugel is door Frans Pietjouw in een jarenlange behandeling van “top tot teen” gereviseerd. O.a. is deze (natuurlijk) van het PTD voorzien.
Wat maakt het veel uit om ook de massa en draaimoment van het hele systeem mee af te stellen… Het speelt gelijkmatiger, makkelijker en veel prettiger.
Na een speelse (maar erg ter zake en technische) open demonstratie in Ooltgensplaat (Overflakkee) in 2004 (?) was ik overtuigd. En ik ken Frans al lang als een prettig, intelligent, verantwoordelijk en vooral altijd enthousiast mens (richting vakidioot, als het ware).
Frans, dank en ga zo door!
Jammer genoeg speel ik veel te weinig; een goed voornemen voor de komende winter…

10-07-2011
Geplaatst door: Inez
nieuwe website

Hoi Frans,

ben nu pas in de gelegenheid om je nieuwe website te bekijken. Ziet er bijzonder professioneel uit. Succes . See you soon